Αναβαθμίστε άμεσα το Adobe Flash Player

Darwin Team Darwin Team - 14 Ιουλίου 2015

Από τα έγγραφα που διέρρευσαν μετά το hack στην εταιρεία Hacking Team, το Adobe Flash Player είναι ένα από τα προγράμματα που εκμεταλλεύτηκε η εταιρεία.

Ένα κενό ασφαλείας τύπου zero-day στο plugin που είναι εγκατεστημένο στην πλειοψηφία των browsers, έδινε την δυνατότητα στην Hacking Team να εκμεταλλευτεί τους υπολογιστές των θυμάτων.

Όπως τονίζει η Adobe, μέσω αυτού του κενού ασφαλείας, ο επιτιθέμενος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στους υπολογιστές που έχουν εγκατεστημένο το Flash, ασχέτως λειτουργικού, καθώς προσβάλλει Windows, Mac και Linux.

Αρχικά, ερευνητές της Trend Micro ανακάλυψαν το κενό ασφαλείας στα έγγραφα που διέρρευσαν (υπήρχαν αναφορές σε αυτό), ενώ σύμφωνα με την Hacking Team, «αυτό είναι το πιο όμορφο bug των τελευταίων τεσσάρων ετών»!

Η Adobe έχει διαθέσει ήδη το κατάλληλο update για το Flash με την υπ’ αριθμόν έκδοση 18.0.0.203, την οποία πρέπει όλοι άμεσα να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν.

Αν δεν γνωρίζετε ποια έκδοση έχετε εγκατεστημένη, επισκεφτείτε την παρακάτω σελίδα: adobe.com/software/flash/about.

Darwin Team
Η Darwin Business & IT Solutions βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Αθήνας, επί της οδού Ερμού 56 και στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ερμού 2. Το όνομα της εμπνευσμένο από τον Κάρολο Δαρβίνο, θεμελιωτή της θεωρίας της εξέλιξης. Οι διαφορετικές και καινοτόμες ιδέες, η δημιουργική σκέψη σε συνδυασμό με τη συνέπεια και την άψογη εκτέλεση, προσδίδουν στην εταιρία τα στοιχεία εκείνα τα οποία την κατατάσσουν στις δυναμικές και ταχύτητα αναπτυσσόμενες εταιρίες του κλάδου, έχοντας ήδη παγιώσει τη θέση της στην ευρύτερη αγορά υλοποιώντας σημαντικά project. Με συνέπεια και υπευθυνότητα χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και άριστης συνεργασίας.

Σχετικά Άρθρα