Κόλλησες ιό στο Facebook; Δες τι πρέπει να κάνεις

Darwin Team Darwin Team - 3 Νοεμβρίου 2016

Συχνά κάνουν την εμφάνισή τους στο Facebook διάφοροι ιοί που προκαλούν πονοκέφαλο στους χρήστες.

Αν διαπιστώσεις ότι φίλοι σου λαμβάνουν μηνύματα από σένα, που δεν έχεις στείλει ποτέ ή έχει γεμίσει το inbox με μηνύματα γνωστών ή αγνώστων, τότε ο λογαριασμός σου έχει μολυνθεί.

Δεν χρειάζεται πανικός καθώς με πέντε απλά βήματα μπορείς να ξεφορτωθείς τον ιό που κόλλησες.

Τι πρέπει να κάνεις;
1.Το πρώτο βήμα είναι να αλλάξεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον κωδικό πρόσβασης.
2.Στη συνέχεια ενημέρωσε τους φίλους σου και προειδοποίησέ τους ότι ο λογαριασμός σου έχει κολλήσει ιό.
3.Κατέβασε το antivirus και άρχισε αμέσως να σαρώνεις τον υπολογιστή.
4. Τέταρτο βήμα, αναβάθμισε τον Browser που χρησιμοποιείς.
5. Ξερίζωσε οποιοδήποτε ύποπτο υλικό κατέβασες και αντικατέστησες πρόσφατα στον browser σου.

Πως μπορείς να μολυνθείς από ιό;

Ο ιός στο Facebook, όπως αναφέρει το cnn.gr, διανέμεται κυρίως μέσω πλαστών μηνυμάτων. Τα μηνύματα έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις αν όντως πρόκειται για ιό. Έτσι, κινούν τη φυσική περιέργεια και σε κάνουν να πατήσεις σε έναν σύνδεσμο. Μόλις κάνεις το κλικ, μολύνεται το σύστημα. Οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή για τους συνδέσμους που ανοίγεις.

Darwin Team
Η Darwin Business & IT Solutions βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Αθήνας, επί της οδού Ερμού 56 και στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ερμού 2. Το όνομα της εμπνευσμένο από τον Κάρολο Δαρβίνο, θεμελιωτή της θεωρίας της εξέλιξης. Οι διαφορετικές και καινοτόμες ιδέες, η δημιουργική σκέψη σε συνδυασμό με τη συνέπεια και την άψογη εκτέλεση, προσδίδουν στην εταιρία τα στοιχεία εκείνα τα οποία την κατατάσσουν στις δυναμικές και ταχύτητα αναπτυσσόμενες εταιρίες του κλάδου, έχοντας ήδη παγιώσει τη θέση της στην ευρύτερη αγορά υλοποιώντας σημαντικά project. Με συνέπεια και υπευθυνότητα χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και άριστης συνεργασίας.

Σχετικά Άρθρα