Προωθήστε την επιχείρησής σας μέσω διαγωνισμών στα Social Media! Ποια βήματα περιλαμβάνει και τι προσφέρει.

Darwin Team Darwin Team - 19 Ιανουαρίου 2016

Οι διαγωνισμοί και οι κληρώσεις δώρων αποτελούν ιστορικά μια από τις ποιο πετυχημένες μεθόδους για την αύξηση της αναγνωσιμότητας μιας εταιρίας και την αύξηση των πωλήσεων τόσο σε «πιστούς» όσο και σε «περιστασιακούς» πελάτες.

Ένας από τους πρώτους καταγεγραμμένους διαγωνισμούς στην ιστορία με την μορφή κουπονιών διοργανώθηκε το 1894 Coca –Cola. Τα κουπόνια ταχυδρομήθηκαν σε δυνητικούς πελάτες, τοποθετήθηκαν σε περιοδικά και διανεμήθηκαν από εκπροσώπους της εταιρίας . Το αποτέλεσμα ήταν το 1895 να ανακοινωθεί από τους μετόχους της Coca-Cola ότι πλέον το αναψυκτικό πωλείτε σε κάθε σημείο της Αμερικής.

Πλέον οι διαγωνισμοί, με την βοήθεια των Social Media, μπορούν να προσεγγίσουν ακόμα μεγαλύτερα κοινά σε μικρότερο χρονικό διάστημα και με μικρότερο budget. Η μεγάλη αλλαγή έγινε όταν οι εταιρίες συνειδητοποίησαν ότι μπορούν να διαδώσουν το μήνυμά τους με την βοήθεια των χρηστών των Social Media σε μια τύπου Consumer-generated advertising καμπάνια.

Αλλά ας δούμε τι μας προσφέρει ένα διαγωνισμός στα Social Media και τι βήματα περιλαμβάνει:

  • Ενίσχυση της εταιρική σας ταυτότητας και της αναγνωρισιμότητα της εταιρείας
  • Αύξηση της κίνησης στην εταιρική ιστοσελίδα
  • Αύξηση των πωλήσεων
  • Tην δυνατότητα απόκτησης αξιόπιστων δεδομένων (Feedback) ή απόψεων του κοινού για την εταιρία και τις δραστηριότητες της
  • Τα Social Media μπορούν να εμπλέξουν το κοινό σας με την εταιρική ταυτότητα με “φυσικό” ή συναισθηματικό τρόπο
  • Τα Social Media και η διάδοση μηνυμάτων μπορούν να δημιουργούν πιστό κοινό και φίλους. Οι προτάσεις μέσω φίλων θεωρούνται οι πιο αξιόπιστες

Η πιο κοινή μορφή διαγωνισμών, στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως , είναι αυτοί που διαδραματίζονται στο Facebook. Ένας επιτυχημένος διαγωνισμός ακολουθεί πιστά και με συνέπεια τα 5 παρακάτω απλά βήματα.

social media diagwnismos

Κλείνοντας να τονίσουμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ένας διαγωνισμός να μην γίνεται πρόχειρα καθώς ούτε την ανάλογη επιτυχία θα έχει αλλά θα αντιμετωπιστεί και με σκεπτικισμό από το κοινό για το κατά πόσο είναι πραγματικός προβάλλοντας αρνητικά μια εταιρία. Αν χρειάζεστε βοήθεια για την δημιουργία ενός διαγωνισμού μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Darwin Team
Η Darwin Business & IT Solutions βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Αθήνας, επί της οδού Ερμού 56 και στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ερμού 2. Το όνομα της εμπνευσμένο από τον Κάρολο Δαρβίνο, θεμελιωτή της θεωρίας της εξέλιξης. Οι διαφορετικές και καινοτόμες ιδέες, η δημιουργική σκέψη σε συνδυασμό με τη συνέπεια και την άψογη εκτέλεση, προσδίδουν στην εταιρία τα στοιχεία εκείνα τα οποία την κατατάσσουν στις δυναμικές και ταχύτητα αναπτυσσόμενες εταιρίες του κλάδου, έχοντας ήδη παγιώσει τη θέση της στην ευρύτερη αγορά υλοποιώντας σημαντικά project. Με συνέπεια και υπευθυνότητα χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και άριστης συνεργασίας.

Σχετικά Άρθρα