Στην 92η θέση η Ελλάδα στην ταχύτητα του Διαδικτύου

Darwin Team Darwin Team - 3 Μαρτίου 2015

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της NetIndex, με βάση στοιχεία της OΟKLA, η Ελλάδα βρέθηκε στην 92η θέση μεταξύ 196 χωρών σε ότι αφορά την ταχύτητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Η έκθεση δημοσιοποιήθηκε από τον ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος) και σύμφωνα με αυτή το ταχύτερο Internet μπορεί να το βρει κάποιος στη Σιγκαπούρη με μέση ταχύτητα τα 103,99Mbps και το Χονγκ Κόνγκ με 96,30Mbps.

Υψηλές ταχύτητες καταγράφονται και σε άλλες χώρες της Ασίας, όπως η Νότια Κορέα με 76,88Mbps και η Ιαπωνία με 67,83Mbps, αλλά και πολύ εγγύτερα, στη Ρουμανία με ταχύτητα 60Mbps. Οι ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα είναι οι Σουηδία, Ολλανδία, Λιθουανία και Ελβετία.

Η Ελλάδα, όπως ήδη αναφέρθηκε βρίσκεται στην 92η θέση, με τη μέση ταχύτητα στη χώρα μας να φτάνει τα 9,64Mbps. Η εν λόγω επίδοση μας τοποθετεί υψηλότερα από τις Ιταλία, Κύπρο και Αλβανία αλλά σημαντικά χαμηλότερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της NetIndex, σε παγκόσμια βάση, η μέση ταχύτητα σύνδεσης είναι 22,04Mbps, ενώ η μέση ευρυζωνική ταχύτητα στην Ευρώπη είναι 27,3Mbps. Αντίστοιχα, στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, η μέση ταχύτητα σύνδεσης είναι τα 27,4Mbps, ενώ στις χώρες του G8 τα 28,8Mbps.

Σε ότι αφορά τις «εγχώριες» ταχύτητες πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Γλυφάδα με μέση ταχύτητα τα 17,24Mbps. Ακολουθούν η Βούλα (17,04Mbps), οι Σέρρες (13,87Mbps), η Αλεξανδρούπολη (13,5Mbps) και η Κομοτηνή (11,46Mbps).

Η πρωτεύουσα Αθήνα βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα στη 16η θέση με μέση ταχύτητα 9,89Mbps ακολουθούμενη στη 17η θέση από τη Θεσσαλονίκη με 9,87Mbps. Οι χαμηλότερες ταχύτητες επί ελληνικού εδάφους καταγράφονται σε Ιωάννινα (8,08Mbps), Καλαμάτα (8,10Mbps) και Ναύπακτο (8,36Mbps).

[πηγή: ΣΕΠΕ]

Darwin Team
Η Darwin Business & IT Solutions βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Αθήνας, επί της οδού Ερμού 56 και στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ερμού 2. Το όνομα της εμπνευσμένο από τον Κάρολο Δαρβίνο, θεμελιωτή της θεωρίας της εξέλιξης. Οι διαφορετικές και καινοτόμες ιδέες, η δημιουργική σκέψη σε συνδυασμό με τη συνέπεια και την άψογη εκτέλεση, προσδίδουν στην εταιρία τα στοιχεία εκείνα τα οποία την κατατάσσουν στις δυναμικές και ταχύτητα αναπτυσσόμενες εταιρίες του κλάδου, έχοντας ήδη παγιώσει τη θέση της στην ευρύτερη αγορά υλοποιώντας σημαντικά project. Με συνέπεια και υπευθυνότητα χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και άριστης συνεργασίας.

Σχετικά Άρθρα