Στη Βόρεια Κορέα έχουν πρόσβαση σε 28 ιστοσελίδες

Darwin Team Darwin Team - 28 Σεπτεμβρίου 2016

To λάθος ενός εργαζόμενου στον τομέα τεχνολογίας του βορειοκορεατικού καθεστώτος ήταν η αιτία να αποκαλυφθεί πως στην απομονωμένη χώρα, οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση σε μόλις 28 ιστοσελίδες.

Ο τεχνικός δεν ρύθμισε σωστά έναν από τους κορυφαίους διακομιστές ονομάτων της χώρας, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει στο διαδίκτυο η λίστα όλων των ονομάτων που περιλαμβάνει ο τομέας domain.kp.

Οι περισσότεροι από τους 28 ιστότοπους ανήκουν σε φορείς, όπως η επιτροπή πολιτισμικών σχέσεων, η υπηρεσία ναυτιλίας, η κρατική αεροπορική εταιρεία και το Κρατικό Συμβούλιο Τουρισμού, σε επίσημα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κράτους, όπως η Υπηρεσία Εκπομπών της Πιονγιάνγκ και η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος Ροντόνγκ Σινμούν. Υπάρχουν και σάιτ με αφιερωμένα Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πιονγιάνγκ και την τοπική κουζίνα.

Το περιεχόμενο των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων περιλαμβάνουν ειδήσεις όπως τα δώρα γενεθλίων που έστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε «βετεράνους» ακαδημαϊκούς αλλά και ειδήσεις αρνητικές για τη Νότια Κορέα όπως για παράδειγμα: «Αυξάνεται ραγδαία η εγκληματικότητα που σχετίζεται με ναρκωτικά στη νοτιοκορεάτικη νεολαία».

Το σφάλμα στη ρύθμιση των βορειοκορεάτικων διακομιστών που επέτρεψε την πρόσβαση από χρήστες άλλων χωρών ανακάλυψε την Τρίτη ο προγραμματιστής Matt Bryant, που δημοσίευσε τα δεδομένα στο GitHub. Αμέσως μετά την αποκάλυψη αυξήθηκε κατακόρυφα η επισκεψιμότητα στους ιστότοπους αυτούς με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν. Ωστόσο, ορισμένοι πρόλαβαν να κρατήσουν μερικά printscreen.

Πηγή: skai.gr

Darwin Team
Η Darwin Business & IT Solutions βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Αθήνας, επί της οδού Ερμού 56 και στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ερμού 2. Το όνομα της εμπνευσμένο από τον Κάρολο Δαρβίνο, θεμελιωτή της θεωρίας της εξέλιξης. Οι διαφορετικές και καινοτόμες ιδέες, η δημιουργική σκέψη σε συνδυασμό με τη συνέπεια και την άψογη εκτέλεση, προσδίδουν στην εταιρία τα στοιχεία εκείνα τα οποία την κατατάσσουν στις δυναμικές και ταχύτητα αναπτυσσόμενες εταιρίες του κλάδου, έχοντας ήδη παγιώσει τη θέση της στην ευρύτερη αγορά υλοποιώντας σημαντικά project. Με συνέπεια και υπευθυνότητα χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και άριστης συνεργασίας.

Σχετικά Άρθρα