ΤΟ WEB BROWSING ΑΠΟ ΦΟΡΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΩΝ DESKTOP

Darwin Team Darwin Team - 20 Δεκεμβρίου 2016
Τα smartphones και τα tablets ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα desktop συστήματα όσον αφορά στο web browsing, το ποσοστό των οποίων έπεσε στο 48,7%, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Όπως αναφέρει ο Guardian, έρευνα της StatCounter έδειξε πως οι φορητές συσκευές ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα desktops τον Οκτώβριο. Το mobile web browsing αυξάνεται σταθερά από το 2009, ενώ αντίστοιχα αυτό των desktops μειώνεται. Τον Οκτώβριο, οι φορητές συσκευές έπιασαν το 51,3%, επιτυγχάνοντας μια σημαντική πρωτιά.
Κατά τον Άντριαν Κάλεν, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει «καμπανάκι» για τους επαγγελματίες, και ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις, για να μεριμνήσουν ώστε οι ιστοσελίδες τους να γίνουν mobile friendly (πολλά παλαιότερα sites δεν είναι). «Η συμβατότητα με φορητές συσκευές είναι όλο και πιο σημαντική, όχι μόνο λόγω του αυξανόμενου traffic, αλλά και επειδή η Google ευνοεί τις mobile friendly ιστοσελίδες για τα αποτελέσματα των αναζητήσεών της».
Ωστόσο, αν και παρουσιάζει τάσεις μείωσης, το desktop browsing εξακολουθεί να υπερέχει σε κάποιες περιοχές του κόσμου, όπως στη Μ. Βρετανία (55,6%), τις ΗΠΑ (58%) και την Αυστραλία (55,1%). Παρόλα αυτά, θεωρείται πως σύντομα αυτό θα αλλάξει και εκεί.
Τα δεδομένα του Guardian υποδεικνύουν πως μια μέση ημέρα της εβδομάδας, μόλις το 40% των επισκεπτών στην ιστοσελίδα διαβάζουν σε desktop, ενώ αυτός ο αριθμός πέφτει κάτω από το 30% το σαββατοκύριακο. Οι υπόλοιποι χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό mobile browsers σε tablet και smartphone, ή στην εφαρμογή του Guardian.
Η Google είχε διαπιστώσει την τάση πριν χρόνια, και είχε προβεί στις απαραίτητες κινήσεις για να ευνοείται ο χώρος του mobile. Η αξιολόγηση των sites στο search index ανάλογα με την προσβασιμότητά τους από φορητές συσκευές άρχισε το 2015, και πρόσφατα προέβη σε αλλαγές που καθιστούν το mobile search πιθανώς πιο ενημερωμένο από το desktop.
Πηγή: naftemporiki
Darwin Team
Η Darwin Business & IT Solutions βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Αθήνας, επί της οδού Ερμού 56 και στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ερμού 2. Το όνομα της εμπνευσμένο από τον Κάρολο Δαρβίνο, θεμελιωτή της θεωρίας της εξέλιξης. Οι διαφορετικές και καινοτόμες ιδέες, η δημιουργική σκέψη σε συνδυασμό με τη συνέπεια και την άψογη εκτέλεση, προσδίδουν στην εταιρία τα στοιχεία εκείνα τα οποία την κατατάσσουν στις δυναμικές και ταχύτητα αναπτυσσόμενες εταιρίες του κλάδου, έχοντας ήδη παγιώσει τη θέση της στην ευρύτερη αγορά υλοποιώντας σημαντικά project. Με συνέπεια και υπευθυνότητα χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και άριστης συνεργασίας.

Σχετικά Άρθρα