Συμβουλές για ένα πετυχημένο Content Marketing

Darwin Team Darwin Team - 2 Φεβρουαρίου 2019

Ποιοτικό Περιεχόμενο

Η δημιουργία ενός ποιοτικού περιεχομένου και η προώθησή του από την ιστοσελίδα σας αποτελεί το πρώτο βήμα για ένα επιτυχημένο content marketing. Συχνά, ένα άρθρο μπορεί να πάρει μέρες για να ολοκληρωθεί, ενώ μοιάζει αληθινή πρόκληση να προσαρμόσει κανείς τις πηγές και τις ιδέες του στα ελληνικά δεδομένα. Να θυμάστε πως σπάνια βρίσκει κανείς χρήσιμο περιεχόμενο στην ελλιπή ελληνική πραγματικότητα του Internet, επομένως μία προσεκτική και ποιοτική δουλειά στο Content Marketing μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Με λίγα λόγια, το Content Marketing είναι η καλύτερη στρατηγική SEO που μπορείτε να αξιοποιήσετε στο διαδίκτυο σήμερα. Όταν γίνεται σωστά, μπορεί να προσελκύσει χιλιάδες αναγνώστες στο site σας, να εκτοξεύσει τις εγγραφές στη λίστα με τα email σας και να χτίσει μια μεγάλη βάση πιστών οπαδών στην ιστοσελίδα σας. Με αυτόν τον τρόπο, η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας μπορεί να παραμείνει υψηλή.

Βρείτε νέες ιδέες για Περιεχόμενο

Όσο πιο πολύ πειραματίζεστε με το περιεχόμενο, άλλο τόσο θα αποκτάτε νέες ιδέες και κρίση, ώστε να βρείτε περιεχόμενο που θα είναι αρκετά ελκυστικό και θα κάνει τους επισκέπτες σας να το κοινοποιήσουν. Έτσι, θα παραμείνουν ενεργοί στην ιστοσελίδα σας.

Το εργαλείο BuzzSumo σας δίνει λεπτομερή στατιστική αναφορά για το τι συμβαίνει στα κυριότερα social media σχετικά με οποιοδήποτε θέμα. Μπορείτε να βρείτε κρυμμένα διαμάντια περιεχομένoυ και να εκμεταλλευτείτε τις τελευταίες τάσεις.

Επιλέξτε τα σωστά keywords

Με τα εργαλεία αναζήτησης λέξεων κλειδιών μπορείτε να βρείτε τα keywords που έχουν τη μεγαλύτερη αναζήτηση στο Internet. Μην αφήνετε τίποτα στην τύχη. Τα keywords θα καθορίσουν την επισκεψιμότητα και τη βιωσιμότητα της ιστοσελίδα σας. Φροντίστε να γράφετε και για το κοινό σας, αλλά και για τις μηχανές αναζήτησης.

Δημιουργήστε ποιοτικό περιεχόμενο

Η δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου θα αυξήσει τη φήμη σας και θα κάνει την ιστοσελίδα σας δημοφιλή στο διαδίκτυο.

Ποιοτικό περιεχόμενο είναι το αυθεντικό και πρωτότυπο περιεχόμενο, το οποίο παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στο κοινό. Το να αναπαράγετε κείμενα που υπάρχουν ήδη στο διαδίκτυο δεν θα προσελκύσει κανέναν επισκέπτη. Φροντίστε τα κείμενα της ιστοσελίδας σας να έχουν κάτι να πουν! Η πρωτοτυπία αποτελεί βασική προϋπόθεση ενός αποδοτικού Content Marketing.

Χρησιμοποιήστε ελκυστικούς τίτλους

Ένας καλός τίτλος μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον των επισκεπτών και τα κλικ που θα πραγματοποιήσουν στο site σας. Για αυτό, επιλέξτε ελκυστικούς και πρωτότυπους τίτλους, ώστε να σας οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε Infographics

Τα infographics είναι τα πιο δημοφιλή γραφικά, για να τραβήξετε το ενδιαφέρον του κοινού. Υπολογίζεται πως ένα πετυχημένο infographic μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα της σελίδας σας έως και 80%!

Αν έχετε αναρωτηθεί πως μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας γραφικά τύπου infographics, τότε μπορείτε να αξιοποιήσετε τo εργαλείo PiktoChart.

Διαμοιράστε το περιεχόμενο σας

Χρησιμοποιήστε το Buffer για να προγραμματίσετε τις δημοσιεύσεις σας στα social media όπως το Facebook, LinkedIn και Twitter. Με το Buffer θα μπορείτε να τις ελέγξετε καλύτερα και να προγραμματίσετε τα post σας τη σωστή στιγμή.

Διαφημίστε την επιχείρηση σας

Η διαφήμιση στο Facebook μπορεί να αυξήσει την δημοτικότητα της ιστοσελίδας σας και να σας αποφέρει χιλιάδες νέους επισκέπτες και αναγνώστες. Αυξήστε τις δημοσιεύσεις σας στο facebook και δείτε την κίνηση της σελίδας σας να εκτοξεύεται.

Ένας άλλος τρόπος για να διαφημίσετε το περιεχόμενο και τα άρθρα σας είναι μέσω των αναρτήσεων στο Twitter. Να θυμάστε πως η χρήση των social media αποτελεί προϋπόθεση μιας πετυχημένης διαφήμισης.

Οργανώστε το περιεχόμενο σας

Το Google Calendar είναι ένα από τα πολλά εργαλεία της Google. Αποτελεί ίσως τον πιο εύκολο τρόπο, για να κρατάτε αρχείο δημοσιεύσεων και γενικά ημερολόγιο.

Χρησιμοποιήστε plugins

Εάν διαθέτετε μία ιστοσελίδα σε WordPress τότε το Yoast SEO plugin είναι το ιδανικό για εσάς! Δώστε στο περιεχόμενο σας την ώθηση που του χρειάζεται με το καλύτερο πρόσθετο SEO για WordPress, το WordPress by Yoast. Σας δίνει μια λίστα με περισσότερους από 12 παράγοντες για καλύτερο SEO και σας βοηθάει να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google για κάθε λέξη κλειδί!

Ενσωματώστε γραφικά στις σελίδες σας

Φροντίστε να έχετε τουλάχιστον μια εικόνα για κάθε άρθρο στο blog σας. Αυτό βοηθάει στο SEO και στην αύξηση των μετατροπών.

Για παράδειγμα, με το Canva μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν μοναδικά γραφικά στο Internet, χωρίς να έχετε γνώσεις γραφιστικής.
Το Canva έχει ήδη έτοιμα templates για να δημιουργήσετε social media posts, Facebook covers, γραφικά για το blog, kindle covers, Pinterest photos, Twitter headers, διαφημίσεις στο Facebook ads και άλλα πολλά.

Αξιοποιήστε τα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων

Τα στατιστικά δεδομένα είναι απαραίτητα στο Content Marketing και θα σας βοηθήσουν να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα για το τι δουλεύει και τι όχι στην ιστοσελίδα σας. To Google Analytics σας δείχνει αναλυτικά στατιστικά για την ιστοσελίδα σας, το bounce rate και τις οργανικές αναζητήσεις. Επίσης, η χρήση του αποτελεί και σημαντικό παράγοντα SEO.

Πηγή: developegreece

Darwin Team
Η Darwin Business & IT Solutions βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Αθήνας, επί της οδού Ερμού 56 και στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ερμού 2. Το όνομα της εμπνευσμένο από τον Κάρολο Δαρβίνο, θεμελιωτή της θεωρίας της εξέλιξης. Οι διαφορετικές και καινοτόμες ιδέες, η δημιουργική σκέψη σε συνδυασμό με τη συνέπεια και την άψογη εκτέλεση, προσδίδουν στην εταιρία τα στοιχεία εκείνα τα οποία την κατατάσσουν στις δυναμικές και ταχύτητα αναπτυσσόμενες εταιρίες του κλάδου, έχοντας ήδη παγιώσει τη θέση της στην ευρύτερη αγορά υλοποιώντας σημαντικά project. Με συνέπεια και υπευθυνότητα χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και άριστης συνεργασίας.

Σχετικά Άρθρα