Το 40% των ιστοσελίδων είναι κατασκευασμένα σε WordPress

Darwin Team Darwin Team - 1 Φεβρουαρίου 2019

Οι αριθμοί μιλούν…

Το WordPress διαχειρίζεται πλέον το 40% όλων των ιστότοπων στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του διαδικτύου W3Techs.

Σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς, για τα τέλη Φεβρουαρίου 2018, το WordPress ανέρχεται στο 38,0% για το απόλυτο ποσοστό ιστοσελίδων, δίνοντάς του ένα μερίδιο αγοράς 60,2% για όλα τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το ήμισυ (50,2%) των χώρων που αναλύονται από την W3Techs δεν χρησιμοποιούν κάποιο γνωστό CMS ή κατασκευάζονται από την αρχή. Τα στοιχεία προέρχονται από την ανάλυση των κορυφαίων 10 εκατομμυρίων ιστότοπων σύμφωνα με την ταξινόμηση του Alexa.

Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου

Το Joomla, με μερίδιο αγοράς 6,3%, διαχειρίζεται μόλις το 3% των τοποθεσιών, ακολουθούμενη από το Drupal στο 4,4% και 2,2% και το Magento στο 2,4% και 1,2% αντίστοιχα. Συνολικά, αναλύθηκαν περισσότερα από 50 συστήματα CMS που χρησιμοποιούν τουλάχιστον το 0,1% όλων των τοποθεσιών – με άλλα λόγια, 10,000 ιστότοποι που το χρησιμοποιούν – ενώ άλλα 300 CMS ονομάστηκαν μεταξύ των οποίων το μερίδιο αγοράς ήταν μικρότερο από 0,1%.

Τα στοιχεία του W3Techs περιλαμβάνουν επίσης μια ποικιλία άλλων μετρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των γλωσσών προγραμματισμού και των βιβλιοθηκών JavaScript. Για τους πρώτους, η PHP φυσικά παραμένει στην κορυφή με 83,2% χρήση, πολύ μπροστά από το ASP.NET (13,9%) και εξακολουθεί να κερδίζει, ενώ για το τελευταίο Bootstrap και React είναι οι ταχύτεροι καλλιεργητές.

Η τοποθέτηση του React ως βιβλιοθήκη JavaScript αυξάνεται σε επιρροή κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη στους τακτικούς αναγνώστες. Τον Ιανουάριο, η έκθεση του τεχνικού recruiter HackerRank, στην οποία συμμετείχαν περίπου 40.000 προγραμματιστές, υποστήριξε ότι το React ήταν μια «μεγάλη ευκαιρία» για τους προγραμματιστές ως μια εμπορεύσιμη δεξιότητα που χρειάζονται οι εταιρείες σήμερα.
Τι πρέπει να κάνεις για να αποκτήσεις τη δική σου ιστοσελίδα WordPress; Κάλεσε σήμερα στα τηλέφωνα 2103001787 για Αθήνα και 2315516216 για Θεσσαλονίκη ή συμπλήρωσε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ένας συνεργάτης μας θα σου δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία για να αρχίσεις να απολαμβάνεις τα οφέλη του διαδικτύου.
Darwin Team
Η Darwin Business & IT Solutions βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Αθήνας, επί της οδού Ερμού 56 και στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ερμού 2. Το όνομα της εμπνευσμένο από τον Κάρολο Δαρβίνο, θεμελιωτή της θεωρίας της εξέλιξης. Οι διαφορετικές και καινοτόμες ιδέες, η δημιουργική σκέψη σε συνδυασμό με τη συνέπεια και την άψογη εκτέλεση, προσδίδουν στην εταιρία τα στοιχεία εκείνα τα οποία την κατατάσσουν στις δυναμικές και ταχύτητα αναπτυσσόμενες εταιρίες του κλάδου, έχοντας ήδη παγιώσει τη θέση της στην ευρύτερη αγορά υλοποιώντας σημαντικά project. Με συνέπεια και υπευθυνότητα χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και άριστης συνεργασίας.

Σχετικά Άρθρα