6 βασικά χαρακτηριστικά για επιτυχημένο e-shop

6 βασικά χαρακτηριστικά για επιτυχημένο e-shop

Η διαδικτυακή αγορά έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης εμπορικής δραστηριότητας, με τα e-shop να καταλαμβάνουν έναν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την επιτυχία των επιχειρήσεων. Ωστόσο, για να αποκτήσετε ένα επιτυχημένο e-shop που να μπορεί να ανταπεξέλθει στον ανταγωνιστικό κόσμο του διαδικτύου, χρειάζεται να προσδώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά.

1) Ποιοτικές φωτογραφίες

Πρώτο και κυριότερο, οι φωτογραφίες των προϊόντων αποτελούν ζωτικό στοιχείο για ένα επιτυχημένο e-shop. Οι καταναλωτές συνδέουν την ποιότητα ενός καταστήματος με την ποιότητα των φωτογραφιών των προϊόντων επηρεάζοντας την απόφασή τους για αγορά. Επομένως, η χρήση υψηλής ποιότητας φωτογραφιών με καθαρή δομή και ευδιάκριτα τα προϊόντα αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για επιτυχημένο e-shop.

poiotikes fotografies

2) Αναζήτηση και φίλτρα

Όταν κάποιος επισκέπτεται ένα e-shop με πολλούς κωδικούς προϊόντων, πρέπει να μπορεί να βρει γρήγορα και εύκολα αυτό που ψάχνει. Η έλλειψη αποτελεσματικών φίλτρων και ενός πρακτικού μηχανισμού αναζήτησης μπορεί να μετατρέψει αυτήν την διαδικασία σε εφιάλτη για τον χρήστη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να απογοητευτεί και να αποχωρήσει από το eshop σας.

Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να παρέχετε στο eshop σας μια μπάρα αναζήτησης, εύκολα προσβάσιμη και ευανάγνωστη. Ταυτόχρονα, οι χρήστες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν φίλτρα που θα τους εξυπηρετήσουν άμεσα. Δηλαδή φίλτρα που θα βοηθήσουν να περιορίσουν τα αποτελέσματα και να εντοπίσουν ακριβώς αυτό που ψάχνουν. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει φίλτρα βάσει κατηγοριών, τιμής, μεγέθους και άλλων χαρακτηριστικών προϊόντων.

mpara anazitisis
filtra anazitisis

Μην αφήνετε τους χρήστες σας να χάνονται στον ωκεανό των προϊόντων σας. Επενδύστε σε μια αποτελεσματική μπάρα αναζήτησης και κατάλληλα φίλτρα. Στόχος είναι να τους βοηθήσετε να βρουν αυτό που ψάχνουν γρήγορα και εύκολα στο e-shop σας.

3) Εύκολη και γρήγορη αγορά προϊόντων

Είναι σημαντικό να έχετε ξεκάθαρα κουμπιά παρότρυνσης για δράση (call to action buttons) σε κάθε σελίδα και στο κεντρικό μενού. Τα κουμπιά παρότρυνσης για δράση είναι εκείνα που καλούν τον χρήστη να πραγματοποιήσει μια ενέργεια, εν προκειμένω μια αγορά. Επιλέξτε έντονα χρώματα που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα στοιχεία της σελίδας και σύντομο κείμενο (π.χ. “Αγόρασε Τώρα”, “Προσθέστε στο Καλάθι”).

Πάνω από όλα, απλοποιήστε τη διαδρομή από τη στιγμή που ο χρήστης μπαίνει στον Ιστότοπο σας (σε οποιαδήποτε σελίδα) μέχρι τη στιγμή που ολοκληρώνει την παραγγελία του. Αφαιρέστε όσα πεδία δεν είναι απαραίτητα και οτιδήποτε μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του. Κατασκευάστε ένα λειτουργικό e-shop με εύκολη και γρήγορη διαδικασία αγοράς και θα δείτε τις πωλήσεις σας να αυξάνονται!

agora proionton

4) Απλή πολιτική επιστροφών

politiki epistrofon

Ένα από τα πιο σημαντικά μειονεκτήματα του ηλεκτρονικού εμπορίου σε σύγκριση με το φυσικό κατάστημα είναι ότι δεν μπορείτε να δείτε το προϊόν από κοντά, να το αγγίξετε και να το δοκιμάσετε, ιδίως όταν πρόκειται για ένα κομμάτι ένδυσης.

Αυτό μπορεί να αποθαρρύνει έναν καταναλωτή από το να αγοράσει κάτι που είδε σε ένα e-shop και του άρεσε. Ειδικότερα, γίνετια πιο δύσκολο όταν πρόκειται για ένα νέο brand που δεν γνωρίζει αν μπορεί να το εμπιστευτεί.

Προσπαθήστε να απλοποιήσετε τη διαδικασία επιστροφών, όπου είναι εφικτό. Παράλληλα φροντίστε να παρέχετε αναλυτικές πληροφορίες γι’ αυτήν στο e-shop σας, έτσι ώστε κάθε χρήστης να την γνωρίζει. Παρέχετε, ακόμη, στους καταναλωτές σας όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες για δωρεάν επιστροφή έτσι ώστε να εμπνεύσετε εμπιστοσύνη και αξιοπιστία.

5) Πληθώρα θετικών κριτικών στο e-shop

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα προϊόντα που διαθέτουν κριτικές έχουν τριπλάσιες πωλήσεις από αυτά που δεν έχουν κριτικές.

Είναι σημαντικό να προσφέρετε τη δυνατότητα αξιολόγησης και βαθμολόγησης με χρήση “αστεριών” για ευκολότερη αναγνωρισιμότητα από τους καταναλωτές. Ζητήστε από τους πελάτες σας να κάνουν αξιολόγηση κάθε φορά που αγοράζουν από εσάς. Εξηγήστε τους ότι με αυτόν τον τρόπο βελτιώνετε τη λειτουργία της επιχείρησής σας και του e-shop σας.

Όσο περισσότερες κριτικές έχετε με 5 αστέρια, τόσο πιο εύκολο θα είναι για νέους χρήστες να εμπιστευτούν το κατάστημα σας και τα προϊόντα σας. Ωστόσο, είναι λάθος να προσπαθήσετε να εξαφανίσετε τυχόν αρνητικές κριτικές που έχετε λάβει. Τα eshop που προσπαθούν να το κάνουν αυτό βαθμολογούνται αρνητικά από τη Google, και είναι πολύ πιθανό οι χρήστες που είναι εξοικειωμένοι με το ηλεκτρονικό εμπόριο να το παρατηρήσουν.

vathmologisi / axiologisi

6) Καλό SEO σε κάθε ξεχωριστό URL

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να έχει πολλές σελίδες με προϊόντα, καθώς και URL κατηγοριών που οργανώνουν τα προϊόντα σε διάφορες ομάδες. Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα, εάν οργανωθεί και αξιοποιηθεί σωστά. Οι καταναλωτές μπορεί να αναζητούν τα προϊόντα σας με το όνομα του brand ή του συγκεκριμένου μοντέλου, με γενικότερα ονόματα κατηγοριών ή με άλλες σχετικές λέξεις-κλειδιά.

Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι τα URL του Ιστότοπου σας θα εμφανίζονται ψηλά στη Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης, ανεξάρτητα από τον τρόπο αναζήτησης που χρησιμοποιεί ο χρήστης. Για να το επιτύχετε αυτό, χρειάζεται να εφαρμόσετε αναλυτικό, μη αυτοματοποιημένο SEO (Search Engine Optimization) σε κάθε σελίδα ξεχωριστά. Αυτό περιλαμβάνει την εισαγωγή μοναδικών μεταδεδομένων, τη χρήση κατάλληλων λέξεων-κλειδιών στο κείμενο με κατάλληλη συχνότητα, την παροχή εναλλακτικού κειμένου (alt-text) για κάθε φωτογραφία και άλλες σχετικές εργασίες.

Με το σωστό SEO σε κάθε ξεχωριστό URL, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες να έχετε μια σταθερή ροή πελατών που θα έρχονται απευθείας στο e-shop σας.

Συμπερασματικά, αξιοποιώντας αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά και επιλέγοντας την κατάλληλη εταιρεία για την κατασκευή του e-shop σας μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό και επιτυχημένο e-shop που θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να επιτύχει και να εδραιωθεί στον ανταγωνιστικό κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ξεκινήστε ένα project σήμερα!

Συμπληρώστε τη φόρμα και η ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.

Στείλτε μας email [email protected]
Ή καλέστε +30 210 300 1787
                          +30 2311 111 901