Κατασκευή Ιστοσελίδας με WordPress

Γιατί Κατασκευή Ιστοσελίδας με WordPress;

Έχεις πιστεί για την ανάγκη παρουσίας της επιχείρησής σου στο διαδίκτυο και αναζητάς την πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστείς. Οι πληροφορίες που θα βρεις στο διαδίκτυο άπειρες. Παντού συναντάς την πρόταση για κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress. Ο καθένας γράφειτις περισσότερες φορές με βάση την προσωπική του προτίμηση και όχι με αντικειμενικά κριτήρια.

Εδώ λοιπόν θα αναφέρουμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους αξίζει κάποιος να επιλέξει κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress.

Καταρχήν ας κάνουμε ένα flash back και ας δούμε πως και για ποιο σκοπό δημιουργήθηκε το WordPress. Έγινε γνωστό για τη δυνατότητα που έδινε στους χρήστες να δημιουργούν και να σχεδιάζουν εύκολα και χωρίς κόστος Blogs. Η λογική ήταν παραπλήσια με αυτή του Blogger. Ήταν όντως εξαιρετικά στημένο για το SEO (ναι ναι το περιβόητο Search Engine Optimization).

Όταν λοιπόν αναπτύχθηκε το εύχρηστο CMS WordPress το βασικότερό του χαρακτηριστικό ήταν η πολύ αποτελεσματική δομή του για SEO. Παρόλο που ήταν ιδιαίτερα αξιόπιστο CMS η αγορά παρουσιάστηκε δύσπιστη απέναντί του καθώς έφερε τη στάμπα του Blog Builder(άσχετα αν ήταν εντελώς διακριτό κομμάτι του blogging). Σιγά σιγά άρχισε να κερδίζει έδαφος έναντι των ανταγωνιστικών CMS και του ιδιαίτερα δημοφιλούς τότε Joomla, καθώς ήταν ιδιαίτερα εύχρηστο και λειτουργικό. Σήμερα αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την κατασκευή ιστοσελίδων και σίγουρα θα αργήσει πολύ να κατέβει από την κορυφή.

Πάμε λοιπόν να δούμε ποιοι οι 9 βασικότεροι λόγοι για τους οποίους κάποιος θα επιλέξει κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress.

Το WordPress είναι ανοιχτού κώδικα.

Η πλατφόρμα wordpress είναι ανοιχτού κώδικα. Έτσι έχετε απόλυτη πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα, που σημαίνει απόλυτη ελευθερία ανάπτυξης.

Είναι εύκολο στη χρήση, ιδανικό για κατασκευή ιστοσελίδων

Για την κατασκευή ιστοσελίδας σε WordPress απαιτείται εγκατάστασή του, η οποία ολοκληρώνεται σε πέντε λεπτά. Οι οδηγοί υποστήριξης είναι υπερπλήρεις για να σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία.

Βέβαια κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά σύντομα θα μπορείτε να δημοσιεύσετε τα κείμενά σας και με το πέρασμα του χρόνου θα εξοικειωθείτε και με τις λειτουργίες και ευκολίες που παρέχει η η πλατφόρμα.

Αλλά για τους περισσότερους νέους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, η μετάβαση από το μηδέν σε λειτουργική ιστοσελίδα είναι αρκετή.

Κι αν κάτι σας δυσκολέψει μια απλή αναζήτηση στην google ή στο φόρουμ υποστήριξης θα σας δώσει την λύση.

Έχει μια τεράστια κοινότητα υποστήριξης

Το 30% όλων των ιστότοπων έχει δημιουργηθεί σε WordPress, ενώ κατέχει και το 60% της αγοράς CMS.

Είναι εύκολο να κάνετε το WordPress μοναδικό

Επειδή ο κώδικας του WordPress είναι ανοιχτού κώδικα, οι επαγγελματίες προγραμματιστές βρίσκουν πάντα τρόπους βελτίωσης.

Μπορείτε να σχεδιάσετε το template, ώστε ο ιστότοπός σας να είναι ακριβώς όπως θέλετε.

Σκεφτείτε το template σαν την βιτρίνα του καταστήματος σας.

Μπορείτε να αναζητήσετε ανά λέξη-κλειδί για να βρείτε θέματα που ταιριάζουν καλύτερα στην επιχείρησή σας.

Κι αν το θέμα που επιλέξατε σας κουράσει κάποια στιγμή ή απλώς είδατε κάποιο άλλο που σας αρέσει περισσότερο ή εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες της επιχείρησης σας, είναι συνήθως εύκολο να το αλλάξετε.

Επεκτασιμότητα και λειτουργικότητα με plugins

Υπάρχουν περισσότερα από 45.000 plugins που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τον ιστότοπο να λειτουργεί ακριβώς όπως εσείς θέλετε.

Είτε θέλετε να φορτώνει γρηγορότερα, ή να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας αυτόματα, είτε να βελτιστοποιήσετε τις αναρτήσεις blog σας για καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης υπάρχει ένα πρόσθετο (και πολλές εναλλακτικές λύσεις) για αυτό.

Και επειδή το WordPress υποστηρίζει περιεχόμενο πολυμέσων, δεν περιορίζεστε σε αναρτήσεις ιστολογίου και φωτογραφίες.

Μπορείτε να ενσωματώσετε βίντεο, podcasts και slideshows στον ιστότοπό σας.

Το WordPress παίρνει σοβαρά την ασφάλεια

Το WordPress καθιστά επίσης εύκολο να διατηρείτε το λογισμικό του ιστότοπού σας ενημερωμένο, το οποίο είναι κρίσιμο για τη διατήρηση δεδομένων από τον ιστότοπό σας.

Ορισμένες ενημερώσεις λογισμικού του WordPress είναι αυτόματες, για να αποτρέπονται τα τρωτά σημεία ασφαλείας και μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να ενημερώνονται αυτόματα τα πρόσθετα σας ή αν θα το κάνετε μόνοι σας.

Για να ενημερώσετε τα plugins και τα θέματα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο σχετικό πλαίσιο ελέγχου δίπλα στα plugin που θέλετε να ενημερώσετε και στη συνέχεια να πατήσετε το κουμπί ενημέρωσης.

SEO friendly (φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης)

Το WordPress είναι δομημένο για να είναι εύκολο για τους ανιχνευτές των μηχανών αναζήτησης , πράγμα που σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας θα έχει καλύτερη απόδοση στα αποτελέσματα των μηχανων αναζήτησης, ειδικά αν προσθέσετε ένα plugin SEO όπως το Yoast.

Το WordPress λειτουργεί επίσης καλά με τα νέα κριτήρια της Google για φιλικούς προς κινητά ιστότοπους.

Πλέον όλα τα θέματα, ειδικά αυτά που ανήκουν στην κατηγορία popular είναι responsive.

Όσο για την κατασκευή eshop, το WordPress plugin WooCommerce καθιστά εύκολο να δημιουργήσετε eshop και να πουλάτε τα προϊόντα σας.

Δεν χρειάζεται να έχετε προγραμματιστικές γνώσεις για να το διαχειριστείτε

Δεν χρειάζεστε να ξέρετε να γράφετε κώδικα ή να έχετε κάποια εμπειρία σχεδιασμού ιστοσελίδων για να εργαστείτε με το WordPress, διότι έρχεται με ένα καθαρό και φιλικό προς τους αρχάριους περιβάλλον εργασίας που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε ολόκληρο τον ιστότοπό σας από έναν ενιαίο πίνακα ελέγχου.

Θέλετε πολυγλωσσική ιστοσελίδα; 

Αν ο ιστότοπος της επιχείρησης σας στοχεύει σε παγκόσμιο κοινό, με το wordpress είναι εύκολο.

Τα plugins του WordPress, όπως το WPML και το Multilingual Press, σας επιτρέπουν να μεταφράσετε τον ιστότοπό σας σε περισσότερες από 50 γλώσσες.

Αν χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο HTML, θα χρειαστούν –ανάλογα με το περιεχόμενο σας – μήνες εργασίας και ένα μεγάλο ποσό χρημάτων για να προσλάβετε ανθρώπους για να μεταφράσετε τον ιστότοπό σας σε διαφορετικές γλώσσες και να δημιουργήσετε διαφορετικές εκδόσεις του ιστότοπου.

Τι πρέπει να κάνεις για να αποκτήσεις τη δική σου ιστοσελίδα WordPress; Κάλεσε σήμερα στα τηλέφωνα 2103001787 για Αθήνα και 2311 111 901 για Θεσσαλονίκη ή συμπλήρωσε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ένας συνεργάτης μας θα σου δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία για να αρχίσεις να απολαμβάνεις τα οφέλη του διαδικτύου.

Ξεκινήστε ένα project σήμερα!

Συμπληρώστε τη φόρμα και η ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.

Στείλτε μας email sales@darwin.gr
Ή καλέστε +30 210 300 1787
                          +30 2311 111 901