Προκατασκευασμένα data centers από τη Schneider Electric

Προκατασκευασμένα data centers από τη Schneider Electric

Η Schneider Electric παρουσίασε τα Προκατασκευασμένα Data Centers, ισχύος από 90 kW έως 2 MW, βασισμένα σε αυτόνομα modules, τα οποία έχουν έως και 60% ταχύτερη εγκατάσταση από τα παραδοσιακά Data Centers.

Το «κτίσιμο» ενός data center από το μηδέν είναι ένα έργο κατά τη διάρκεια του οποίου ενδέχεται να εμφανιστούν αρκετές δυσκολίες. Από θέματα συμβατότητας και συνολικής απόδοσης μέχρι υπερβάσεις κόστους και μη τήρηση των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων, όλα αυτά αποτελούν προκλήσεις που μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις δραστηριότητες μιας επιχείρησης.

Η Schneider Electric προσφέρει μία λύση η οποία απλοποιεί την όλη διαδικασία με προκατασκευασμένα τμήματα (modules) και υποστηρικτικές υπηρεσίες από έμπειρους τεχνικούς, επιτρέποντας τη δημιουργία ενός data center βάσει των αναγκών των επιχειρήσεων και με όλα τα κριτήρια απόδοσης που έχουν τεθεί. Ο χρόνος παράδοσης ενός πλήρες μηχανογραφικού κέντρου εκτιμάται σε διάστημα μεταξύ 12 και 16 εβδομάδων, ή και λιγότερο, από τη στιγμή της παραγγελίας – δηλαδή μέχρι και 60% πιο γρήγορα από τον παραδοσιακό τρόπο σχεδιασμού, προμήθειας και εγκατάστασης.

Εκτός από τις υποδομές πληροφορικής, η συγκεκριμένη λύση (all-in-one data center) περιλαμβάνει επίσης και τις μονάδες παροχής ισχύος και ψύξης. Τα δομικά στοιχεία που απαρτίζουν το κέντρο έχουν δοκιμαστεί στο εργοστάσιο κατασκευής, τόσο από πλευράς hardware όσο και από πλευράς λογισμικού, και φτάνουν στο χώρο έτοιμα για την τελική εγκατάσταση, η οποία ολοκληρώνεται γρηγορότερα και απλούστερα.

Με δυνατότητα εκκίνησης μόνο των υποδομών που είναι αναγκαίες, η λύση των προκατασκευασμένων data centers, βοηθά στη μείωση της αρχικής δαπάνης (CapEx) και στην επέκταση του data center στο μέλλον, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.

Υποστηρικτικές υπηρεσίες

Οι μελετητικές και σχεδιαστικές υπηρεσίες της Schneider Electric βοηθούν στην καλύτερη επίγνωση της εφαρμογής καθώς και στην προσαρμογή της προσφοράς. Συνήθως, τέτοιες λύσεις είναι ιδανικές για επιχειρήσεις που χρειάζονται σε μικρό χρόνο ένα ολοκληρωμένο multi-tenant κέντρο μηχανογράφησης ή ένα αυτόνομο, single enclosure κέντρο, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες ενός εργοστασίου ή κάποιων απομακρυσμένων εγκαταστάσεων.

Οι εξειδικευμένες υπηρεσίες σχεδιασμού και εγκατάστασης αξιοποιούν διατάξεις αναφοράς, διασφαλίζοντας τη δραστική μείωση του χρόνου ανάπτυξης και διαχείρισης του έργου, αλλά και την απάλειψη πιθανών προβλημάτων ή δυσκολιών κατά τη φάση της κατασκευής του κέντρου. Με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρία στην ανάπτυξη προκατασκευασμένων υποδομών, η Schneider Electric είναι ο συνεργάτης που βοηθά στην επίτευξη των παρακάτω:

  • Προβλέψιμη Απόδοση: ιδανικό density, διαθεσιμότητα και επιδόσεις σύμφωνα με το επιθυμητό χρονοδιάγραμμα και το σχετικό προϋπολογισμό.
  • Ταχύτερη Ανάπτυξη: περιορισμένη ανάγκη λήψης κρίσιμων αποφάσεων για θέματα σχεδιασμού και εγκατάστασης.
  • Ευελιξία και δυνατότητα κλιμακωτής επέκτασης: αρκετοί συνδυασμοί (configurations) για διαφορετικό επίπεδο διαθεσιμότητας και density.

[Δ.Τ. Schneider Electric]

Ξεκινήστε ένα project σήμερα!

Συμπληρώστε τη φόρμα και η ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.

Στείλτε μας email sales@darwin.gr
Ή καλέστε +30 210 300 1787
                          +30 2311 111 901