Πώς θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας

Πώς θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας

Βεβαιωθείτε ότι οι μηχανές αναζήτησης ξέρουν πού να σας βρουν

Η Google μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες μέχρι να βρει και να δεικτοδοτήσει τη σελίδα σας. Εξοικονομήστε λίγο χρόνο υποβάλλοντας τη διεύθυνση της ιστοσελίδας σας μόνοι σας. Η διεύθυνση URL είναι η διεύθυνση ιστού σας, για παράδειγμα http://www.onomasas.com ή http://onomasas.SimpleSite.com – κοιτάξτε στη γραμμή διεύθυνσής σας όταν είστε στην ιστοσελίδα σας για να δείτε ποια είναι η διεύθυνση URL σας. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε τη διεύθυνση URL σας στις μηχανές αναζήτησης του Bing και του Yahoo ταυτόχρονα. Συμβουλές μπόνους: κάντε χρήση των καταλόγων και των προτεινόμενων ιστοσελίδων Εκτός από την υποβολή στις μηχανές αναζήτησης, είναι μια καλή ιδέα να υπάρχει η ιστοσελίδα σας καταχωρημένη σε έναν κατάλογο ιστοσελίδων. Μια τέτοια λίστα μπορεί να έχει θετική επίδραση στην κατάταξη σας στις μηχανές αναζήτησης. Ο πιο γνωστός και χρησιμοποιούμενος κατάλογος που υπάρχει είναι ο Dmoz.org – καταχωρήστε την ιστοσελίδα σας, αφού διαβάσετε τις οδηγίες τους. Μία προτεινόμενη ιστοσελίδα, όπως είναι το StumbleUpon, υπάρχει αποκλειστικά για να αντιστοιχούν τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων σε ιστοσελίδες που τροφοδοτούν αυτά τα ενδιαφέροντα. Εάν η ιστοσελίδα σας προσφέρει κάτι που νομίζετε ότι ενδιαφέρει τους ανθρώπους, να το προσθέσετε στο StumbleUpon, ώστε να μπορούν να το παρουσιάσουν στο πλήθος.

Αξιοποιήστε στο έπακρο τη λίστα ηλεκτρονικών διευθύνσεων

Υπάρχει ένα χρυσό εργαλείο που βρίσκεται στο λογαριασμό e-mail σας κι απλά περιμένει να το χρησιμοποιήσετε. Στέλνοντας ένα e-mail στην οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους σας, κ.λπ., είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γνωστοποιήσετε τη νέα καταπληκτική ιστοσελίδα σας και να ξεκινήσει μία ομάδα οπαδών. Το e-mail δε χρειάζεται να είναι μακροσκελές· μία ή δύο γραμμές σχετικά με την ιστοσελίδα κι ένας σύνδεσμος αρκούν. Η αποστολή μαζικών e-mail είναι η πιο εύκολη λύση, αλλά σκεφτείτε την επιλογή να στέλνετε e-mails, ένα – προς – ένα στους ένθερμους οπαδούς των δικτύων σας. Θα είναι σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν γρήγορα, γιατί η νέα ιστοσελίδα σας θα μπορούσε να είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, ώστε να την ελέγξουν και να τη μοιραστούν με τον κοινωνικό τους περίγυρο. Συμβουλές μπόνους: χρησιμοποιήστε το εργαλείο e-mail μας ή προσθέστε μια υπογραφή στα e-mail σας Το SimpleSite έχει επίσης ένα σπουδαίο εργαλείο e-mail, για να μοιραστείτε την ιστοσελίδα σας γρήγορα κι εύκολα. Στη σελίδα του Πίνακα Ελέγχου (αμέσως μετά τη σύνδεση στην ιστοσελίδα σας), θα βρείτε ένα σύνδεσμο στη δεξιά πλευρά που λέει “Πείτε το σε φίλο”. Πατήστε το κουμπί κι ακολουθήστε τις οδηγίες. Εάν δεν έχετε προσθέσει ήδη μια αυτόματη υπογραφή στα εξερχόμενα e-mail σας, τώρα είναι η στιγμή να το πράξετε! Αυτός είναι ένας εξαιρετικός κι απλός τρόπος για την προώθηση της ιστοσελίδας σας, κάθε φορά που στέλνετε ένα e-mail. Αντί απλώς να προσθέτετε τη διεύθυνση URL της ιστοσελίδας σας, μπορείτε να το κάνετε να είναι διασκεδαστικό κι ενδιαφέρον! Για παράδειγμα: “Ακολουθήστε τον Τσάρλι, τον πιο χαριτωμένο σκύλο στον κόσμο, με εβδομαδιαίες ενημερώσεις, φωτογραφίες και βίντεο. Ρίξτε μια ματιά στο www.CharliesAngel.SimpleSite.com”. Αυτό το τέχνασμα θα διέγειρε πολύ περισσότερο την επιθυμία των ανθρώπων να το διαβάσουν και μπορεί να τους ωθούσε να κάνουν κλικ στο σύνδεσμο και να επισκεφτούν την ιστοσελίδα σας.

Η τακτική δραστηριότητα στην ιστοσελίδα = μεγαλύτερη επισκεψιμότητα

Μην αφήνετε την ιστοσελίδα σας να σκονίζεται. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώνετε τακτικά την ιστοσελίδα σας με νέο περιεχόμενο. Αυτό θα κάνει την ιστοσελίδα σας πιο ενδιαφέρουσα κι ελκυστική τόσο στους επισκέπτες σας όσο και στις μηχανές αναζήτησης. Συμβουλές μπόνους: θέστε στόχους και χωρίστε το περιεχόμενο σας Αναρτώντας κάτι νέο στην ιστοσελίδα σας καθημερινά, μπορεί να κουράσει πολύ γρήγορα εσάς και τους επισκέπτες σας. Αντ ‘αυτού, θέστε κάποιους ατομικούς στόχους· να δημοσιεύετε κάτι νέο στην ιστοσελίδα σας μία φορά την εβδομάδα, μία φορά κάθε εβδομάδα, μία φορά το μήνα … Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από σας. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ανακαλύπτετε ξανά τον τροχό σε καθημερινή βάση. Μια απλή ενημέρωση ή μια διασκεδαστική εικόνα που θα κρατήσει την ιστοσελίδα σας ενεργή, μπορεί να είναι εξίσου πολύτιμη στο να διατηρήσετε την ιστοσελίδας σας ζωντανή, όπως είναι αντίστοιχα το να γράψετε μία εξ’ ολοκλήρου νέα ανάρτηση blog ή να μεταφορτώσετε ένα νέο προϊόν στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Ανταλλάξτε συνδέσμους με άλλες ιστοσελίδες ή blog που ακολουθείτε

Ενώ η δημιουργία ποιοτικού και σχετικού περιεχομένου είναι ο συνήθης τρόπος για να εντοπίσουν οι άνθρωποι και οι μηχανές αναζήτησης την ιστοσελίδα σας, η ανταλλαγή συνδέσμων εξακολουθεί να έχει μεγάλη αξία. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανταλλάζετε τη διεύθυνση URL της ιστοσελίδας σας με αυτή των άλλων ιστοσελίδων ή blogs που διαβάζετε ή ακολουθείτε. Συμβουλές μπόνους: εντοπίστε το θέμα και το πεδίο δράσης σας Ιστοσελίδες με θέματα παρόμοια με τα δικά σας παράγουν ανταλλαγές συνδέσμων σας με υψηλότερη αξία για τους επισκέπτες σας. Αυτό λειτουργεί προφανώς αμφίδρομα· ο ιδιοκτήτης του άλλου ιστότοπου, θα αναγνωρίσει την ίδια αξία και για τους δικούς του επισκέπτες. Ένας σύνδεσμος ανταλλάσσεται ακόμη πιο εύκολα, αν γράψετε μια μικρή ιστορία, ανάρτηση ή λειτουργία της ιστοσελίδα τους – εφόσον κάνουν το ίδιο και για τη δική σας. Το να γνωρίζετε το που βρίσκεστε στην “ιεραρχία του διαδικτύου” μπορεί να σας φανεί πάρα πολύ χρήσιμο. Για παράδειγμα, αν έχετε μία μικρή έως μεσαίου μεγέθους ιστοσελίδα ενασχόλησης, οι πιθανότητες να κάνετε μια ανταλλαγή συνδέσμων με μια μεγαλύτερη επιχειρηματική ιστοσελίδα ή ιστοσελίδα μέσων, είναι μικρές. Παίξτε έξυπνα, και στοχεύστε ιστοσελίδες ίδιου βεληνεκούς με τη δική σας· θα είναι πιθανότερο να συμφωνήσουν να ανταλλάξουν συνδέσμους με εσάς και να προωθήσουν την ιστοσελίδας σας.

Κοινωνικοποιηθείτε!

Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram αξίζουν το βάρος τους σε χρυσό, όταν προσφέρουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας. Στις μέρες μας, μπορεί να είναι και πιο ισχυρές από τις μηχανές αναζήτησης, εάν χρησιμοποιηθούν με το σωστό τρόπο. Αποκτήστε τη συνήθεια να δημοσιεύετε αναρτήσεις στα κανάλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάθε φορά που κάτι νέο συμβαίνει στην ιστοσελίδα σας. Συμβουλές μπόνους: φερθείτε έξυπνα σχετικά με το πού ανεβάζετε εικόνες και βίντεο Αντί να ανεβάζετε μια εικόνα ή ένα βίντεο στη σελίδα σας στο Facebook, τοποθετήστε το στην ιστοσελίδα σας αντ ‘αυτού και συνδέστε το με αυτήν την ιστοσελίδα, τοποθετώντας ένα σύνδεσμο στο προφίλ σας στο Facebook, το Twitter, και ούτω καθεξής. Να θυμάστε ότι πρέπει να είναι ενδιαφέρον ή σχετικό με τους επισκέπτες σας, έτσι ώστε να μην μπορούν να κάνουν αλλιώς, από το να κάνουν κλικ στο σύνδεσμο και να κοινοποιήσουν την ανάρτησή σας!

Πηγή: simplesite.com

Ξεκινήστε ένα project σήμερα!

Συμπληρώστε τη φόρμα και η ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.

Στείλτε μας email sales@darwin.gr
Ή καλέστε +30 210 300 1787
                          +30 2311 111 901