Στη Βόρεια Κορέα έχουν πρόσβαση σε 28 ιστοσελίδες

To λάθος ενός εργαζόμενου στον τομέα τεχνολογίας του βορειοκορεατικού καθεστώτος ήταν η αιτία να αποκαλυφθεί πως στην απομονωμένη χώρα, οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση σε μόλις 28 ιστοσελίδες.

Ο τεχνικός δεν ρύθμισε σωστά έναν από τους κορυφαίους διακομιστές ονομάτων της χώρας, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει στο διαδίκτυο η λίστα όλων των ονομάτων που περιλαμβάνει ο τομέας domain.kp.

Οι περισσότεροι από τους 28 ιστότοπους ανήκουν σε φορείς, όπως η επιτροπή πολιτισμικών σχέσεων, η υπηρεσία ναυτιλίας, η κρατική αεροπορική εταιρεία και το Κρατικό Συμβούλιο Τουρισμού, σε επίσημα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κράτους, όπως η Υπηρεσία Εκπομπών της Πιονγιάνγκ και η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος Ροντόνγκ Σινμούν. Υπάρχουν και σάιτ με αφιερωμένα Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πιονγιάνγκ και την τοπική κουζίνα.

Το περιεχόμενο των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων περιλαμβάνουν ειδήσεις όπως τα δώρα γενεθλίων που έστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε «βετεράνους» ακαδημαϊκούς αλλά και ειδήσεις αρνητικές για τη Νότια Κορέα όπως για παράδειγμα: «Αυξάνεται ραγδαία η εγκληματικότητα που σχετίζεται με ναρκωτικά στη νοτιοκορεάτικη νεολαία».

Το σφάλμα στη ρύθμιση των βορειοκορεάτικων διακομιστών που επέτρεψε την πρόσβαση από χρήστες άλλων χωρών ανακάλυψε την Τρίτη ο προγραμματιστής Matt Bryant, που δημοσίευσε τα δεδομένα στο GitHub. Αμέσως μετά την αποκάλυψη αυξήθηκε κατακόρυφα η επισκεψιμότητα στους ιστότοπους αυτούς με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν. Ωστόσο, ορισμένοι πρόλαβαν να κρατήσουν μερικά printscreen.

Πηγή: skai.gr

Ξεκινήστε ένα project σήμερα!

Συμπληρώστε τη φόρμα και η ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.

Στείλτε μας email [email protected]
Ή καλέστε +30 210 300 1787
                          +30 2311 111 901