Πώς μπορώ να καταχωρίσω την επιχείρησή μου στο Google Maps

Σε μία εποχή που μέσω διαδικτύου μπορεί κανείς να αναζητήσει και να βρει τα πάντα, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις προσπαθούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες που παρέχει η online παρουσία.

Μία στις πέντε αναζητήσεις στην Google σχετίζεται με αναζήτηση τοποθεσίας. Αυτό σημαίνει ότι εάν η επιχείρησή σας στοχεύει να προσελκύσει κοινό γύρω από την περιοχή που εδρεύει η επιχείρηση τότε τα Google Places είναι απαραίτητο εργαλείο.

Τι θα κερδίσετε καταχωρόντας την επιχείρησή σας στο Google Maps;(Google Places)

Σκεφτείτε ότι το Google maps (για την ακρίβεια Google Places αλλά θα το αναφέρουμε ως Google Maps όπως συνηθίζουν οι περισσότεροι χρήστες), σαν ένα τοπικό χρυσό οδηγό που περιλαμβάνει όλες τις επιχειρήσεις μιας συγκεκριμένης περιοχής. Η καταχώρηση και προβολή της επιχείρησης στο χρήστη στο Google Maps απέχει κατά πολύ από μια παραδοσιακή καταχώρηση όπως την έχουμε συνηθίσει.

Συγκεκριμένα, το Google My Business αποτελεί μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να καταχωρίσετε την επιχείρησή σας:

 • στα Google Maps, έτσι ώστε πελάτες και ενδιαφερόμενοι να μπορούν να σας εντοπίσουν εύκολα στο χάρτη
 • στα Google Places στα αποτελέσματα του Google, εμφανίζοντας πληροφορίες όπως η διεύθυνση και το τηλέφωνο, ακόμα κι αν δεν έχετε ιστοσελίδα.
 • στο Google + μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να βαθμολογήσουν επίσης την επιχείρησή σας.                

Τα πλεονεκτήματα του Google My Business

 • Είναι δωρεάν
 • Λειτουργεί σαν μία μίνι ιστοσελίδα, παρέχοντας στους χρήστες του διαδικτύου που κάνουν αναζητήσεις στο Google, πληροφορίες όπως διεύθυνση, τηλέφωνο, ωράριο, φωτογραφίες, site και χάρτης της επιχείρησής σας ακόμα κι αν δεν έχετε ιστοσελίδα.
 • Όλες οι πληροφορίες είναι clickable, που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν με ένα κλικ να μπουν στην ιστοσελίδα σας ή να σας καλέσουν, αν χρησιμοποιούν τα κινητά τους.
 • Οι πληροφορίες είναι mobile friendly, δηλαδή δείχνουν καλά από όποια συσκευή κι αν συνδεθεί ο χρήστης.
 • Μπορείτε να ενημερώνετε άμεσα πληροφορίες που αλλάζουν.
 • Μπορείτε να δείτε στατιστικά για τα άτομα που σας αναζητούν και κάνουν κλικ στην ιστοσελίδα σας ή στο τηλέφωνό σας κ.α.
 • Φέρνει επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας.
 • Το Google My Business σας βοηθά να δημιουργήσετε το δικό σας πιστό κοινό μέσα από την κοινωνική δικτύωση του Google+. Οι πελάτες σας μπορούν να δείξουν την εκτίμησή τους με αξιολογήσεις και κριτικές καθώς και να αναδημοσιεύσουν τις αναρτήσεις σας στο Google+.
 • Μέσα από το Google maps, δίνετε τη δυνατότητα στους χρήστες να βρουν εύκολα το φυσικό σας κατάστημα, παρέχοντάς τους οδηγίες στο χάρτη για μετάβαση με αυτοκίνητο ή με τα πόδια.
 • Μέσα από το Google Maps επίσης παρέχονται επίσης στους χρήστες πληροφορίες όπως το ωράριο λειτουργίας, το site και το τηλέφωνό σας.
 • Μπορείτε να δείτε το Google My Business και σαν ένα εργαλείο για SEO τοποθεσίας. Οι δυνατότητες που παρέχονται επιτρέπουν σε όσους έχουν μία επιχείρηση να καταχωρίσουν πολλές και σημαντικές πληροφορίες της εταιρείας τους στο Google, όπως η ονομασία, η διεύθυνση, το τηλέφωνο, το site, φωτογραφίες, ωράριο και κριτικές. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανιστεί στα αποτελέσματα αναζητήσεων.
 • Τέλος, το Google My Business σας επιτρέπει να εμφανιστείτε στα τοπικά αποτελέσματα αναζητήσεων. Όταν κάποιος κάνει μία αναζήτηση από το κινητό για κινέζικα εστιατόρια, το Google λαμβάνει υπόψιν την τοποθεσία του και του βγάζει αποτελέσματα για εστιατόρια που βρίσκονται κοντά του. Αυτό σημαίνει ότι θα εμφανιστείτε σε ένα πολύ στοχευμένο κοινό και ότι έχετε πολύ μικρότερο ανταγωνισμό από ό,τι στα γενικά, παγκόσμια αποτελέσματα και άρα πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να έχετε μία καλή κατάταξη στα αποτελέσματα.

Πώς να καταχωρίσετε την επιχειρήσή σας στα Google My Business

Το να δημιουργήσετε ένα προφίλ στο Google My Business για την επιχείρησή σας είναι ιδιαίτερα απλή διαδικασία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας λογαριασμός Google που έχει επαληθευτεί.

 • Συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Google. Αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε έναν δωρεάν πατώντας εδώ. Έπειτα μπείτε στο Google My Business και πατήστε “Start now” ή «Ξεκινήστε τώρα».
 • Εισάγετε την επωνυμία επιχείρησής σας (αν είναι ήδη καταχωρημένη η επιχείρησή σας, το Google θα σας την εμφανίσει) και συνεχίζετε συμπληρώνοντας τα υπόλοιπα στοιχεία.
 • Στο τέλος υπάρχει ένα checkbox που σας ρωτάει αν παρέχετε υπηρεσίες και αγαθά στην τοποθεσία των χρηστών. Αν δηλαδή η επιχείρησή σας δεν έχει φυσικό κατάστημα, τότε θα πρέπει να επιλέξετε «ναι».
 • Μόλις συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία πατήστε «Continue» ή «Συνέχεια» για να μεταφερθείτε σε μία σελίδα όπου θα επιβεβαιώσετε τα στοιχεία της επιχείρησής σας, θα συμφωνήσετε ότι είστε οι υπεύθυνοι για τη διαχείριση της σελίδας και θα αποδεχθείτε τους όρους της Google.
 • Η Google στη συνέχεια θα δημιουργήσει τον λογαριασμό σας και το προφίλ σας στο Google My Business. Μόλις η  διαδικασία ολοκληρωθεί θα σας ζητηθεί να επιβεβαίωσετε τη διεύθυνση της επιχείρησής σας ώστε να σας αποσταλεί μία κάρτα με έναν κωδικό.
 • Αφού επαληθεύσετε τη διεύθυνση της επιχείρησής σας με την καρτ-ποστάλ που σας απεστάλη, μπορείτε τώρα να αποκτήσετε πρόσβαση στο διαχειριστικό (dashboard) του Google My Business.

Κάλεσε σήμερα στα τηλέφωνα 2103001787 για Αθήνα και 2315516216 για Θεσσαλονίκη ή συμπλήρωσε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ένας συνεργάτης μας θα σου δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία για να αρχίσεις να απολαμβάνεις τα οφέλη του διαδικτύου.

Ξεκινήστε ένα project σήμερα!

Συμπληρώστε τη φόρμα και η ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.

Στείλτε μας email sales@darwin.gr
Ή καλέστε +30 210 300 1787
                          +30 2311 111 901