Περιεχόμενο για καλύτερο SEO

Περιεχόμενο για καλύτερο SEO

Η βασική αρχή για την ανάδειξη της ιστοσελίδας σας στις πρώτες θέσεις της Google είναι ένα περιεχόμενο πλούσιο και βελτιστοποιημένο, κατάλληλα προσαρμοσμένο για το SEO. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί SEO χρησιμοποιούν συχνά τη φράση “Το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς”  (“Content is King”) για να τονίσουν τη σημασία του ποιοτικού περιεχομένου. Παρακάτω ακολουθούν τα κυριότερα σημεία για βελτιστοποιημένο περιεχόμενο προσαρμοσμένο για SEO.

Πλούσιο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα

Πριν αναλύσουμε τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο προσαρμογής του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας έτσι ώστε να είναι SEO-friendly, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι έχετε πλούσιο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας. Αυτό περιλαμβάνει:

 • Εκτενή και επεξηγηματικά κείμενα σε κάθε σελίδα.
 • Επαγγελματικές φωτογραφίες που συνοδεύουν σελίδες και προϊόντα.
 • Ποιοτικά βίντεο που παρέχουν επιπρόσθετες πληροφορίες.

Όσο περισσότερο περιεχόμενο έχετε, συνήθως τόσο το καλύτερο. Ιδανικά, πρέπει να είναι ποιοτικό, εκτενές και να βοηθά τον χρήστη να βρει αυτό που αναζητά.

Είναι επίσης καλό να διασφαλίσετε ότι όλες οι σελίδες που είναι σημαντικές για το SEO της επιχείρησής σας, να έχουν περισσότερες από 400 λέξεις περιεχόμενο. Αλλά αυτό μόνο δεν είναι αρκετό.

Προέλευση περιεχομένου από πηγές κύρους

Η πηγή των πληροφοριών έχει μεγάλη σημασία. Αν κάποιο άρθρο έχει συνταχθεί από κάποιον που εξειδικεύεται σε αυτά που αναφέρει το περιεχόμενο του, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί υψηλότερα στα οργανικά αποτελέσματα σε σχέση με ένα άλλο άρθρο που έχει συνταχθεί από κάποιον που δεν έχει ενδεχομένως τις απαραίτητες γνώσεις όσον αφορά το περιεχόμενο του.

Είναι, επομένως, πολύ σημαντικό το περιεχόμενο που παρέχετε στην ιστοσελίδα σας να είναι ελκυστικό και να προέρχεται από αξιόπιστες πηγές.

Τρόπος αλληλεπίδρασης των χρηστών με το περιεχόμενο σας

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι το πώς αλληλεπιδρούν οι χρήστες με το περιεχόμενο σας.

Αυτό μπορεί να αναγνωριστεί από τη Google μέσω διαφόρων μετρήσεων(Metrics). Για παράδειγμα, πόση ώρα παραμένει κάθε χρήστης στη σελίδα σας (Μέσος Χρόνος Παραμονής), εάν μεταβαίνει σε άλλες σελίδες του Ιστοτόπου σας ή αν αποχωρεί και μεταβαίνει σε άλλη ιστοσελίδα (Pogo Sticking). Επίσης, πόσα δευτερόλεπτα από τα βίντεο σας παρακολουθεί και αν μοιράζεται(share) το περιεχόμενό σας.

Η κοινοποίηση του περιεχομένου σας από τους χρήστες του διαδικτύου, καθώς και τα σχόλια κάτω από ένα άρθρο, συμβάλλουν στην αξιοπιστία και το κύρος σας, διότι δείχνουν στη Google ότι οι σελίδες σας αρέσουν στους χρήστες τόσο ώστε να τις μοιράζονται με άλλους.

Επομένως, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε περιεχόμενο τέτοιο ώστε να ευνοεί την κοινοποίηση και να διατηρεί το ενδιαφέρον του κοινού σας. Αυτό θα εξασφαλίσει την παραμονή του επισκέπτη στην ιστοσελίδα σας για αρκετή ώρα.

Ορισμένοι τρόποι για να πετύχετε περιεχόμενο για καλύτερο SEO είναι: 

 • Να διαχωρίσετε το περιεχόμενο σε μικρές παραγράφους για ευκολότερη ανάγνωση.
 • Να χρησιμοποιήσετε κατανοητή γλώσσα για το κοινό σας.
 • Να προσθέσετε επεξηγηματικές εικόνες και βίντεο όπου απαιτείται.
 • Να χρησιμοποιήσετε συνδέσμους που να συνδέουν τη σελίδα σας με άλλες σχετικές σελίδες που μπορεί να ενδιαφέρουν τον χρήστη.
 • Να προσθέσετε εμφανείς κουμπιά κοινωνικών μέσων για εύκολη κοινοποίηση του περιεχομένου.
 • Να μην φορτώσετε υπερβολικά τη σελίδα. Έχει αποδειχθεί ότι πιο απλές σελίδες βοηθούν τον χρήστη να επικεντρωθεί περισσότερο στο περιεχόμενο.
 • Να συμπεριλάβετε ένα ή δύο κουμπιά δράσης που να καθοδηγούν τον χρήστη να εκτελέσει την επιθυμητή ενέργεια.
 • Και το πιο σημαντικό: φροντίστε το περιεχόμενο κάθε σελίδας να είναι ποιοτικό, να παρέχει πληροφορίες, να θεωρείται όσο το δυνατόν πιο πρωτότυπο και να ικανοποιεί τον επισκέπτη.

Συνοψίζοντας, προκειμένου ένα περιεχόμενο σε μια ιστοσελίδα να χαρακτηριστεί κατάλληλα προσαρμοσμένο για SEO θα πρέπει να είναι πλούσιο, αξιόπιστο και αξιόλογο, πληροφοριακό αλλά και πρωτότυπο. Με αυτές τις συστάσεις θα καταφέρει το περιεχόμενο να ικανοποιήσει τους επισκέπτες ενθαρρύνοντάς τους να το μοιραστούν με άλλους. Επακολούθως, θα βελτιώσετε την εμπειρία των χρηστών/επισκεπτών της ιστοσελίδας και θα ενισχύσετε την προβολή της στις μηχανές αναζήτησης.

Ξεκινήστε ένα project σήμερα!

Συμπληρώστε τη φόρμα και η ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.

Στείλτε μας email [email protected]
Ή καλέστε +30 210 300 1787
                          +30 2311 111 901