6 χαρακτηριστικά μιας αποτελεσματικής ιστοσελίδας

6 χαρακτηριστικά μιας αποτελεσματικής ιστοσελίδας


Η δημιουργία και η διαχείριση μιας αποτελεσματικής ιστοσελίδας είναι ουσιαστικής σημασίας για την επιτυχία κάθε επιχείρησης στον ψηφιακό κόσμο. Μια καλοσχεδιασμένη και αποτελεσματική ιστοσελίδα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη, όπως αύξηση της ορατότητας, ανάπτυξη του κοινού και αύξηση πωλήσεων. Παρακάτω περιγράφουμε τα χαρακτηριστικά μιας αποτελεσματικής ιστοσελίδας, απόλυτα φιλικής προς τον χρήστη.

• Συνοχή με την εταιρική ταυτότητα

Η ιστοσελίδα της εταιρείας σας αποτελεί τη βιτρίνα σας στο διαδίκτυο. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό η διαδικτυακή σας παρουσία να συνάδει πλήρως με την εταιρική σας ταυτότητα. Κατά την κατασκευή μιας ιστοσελίδας θα πρέπει να ενσωματωθούν συνεπώς οι σχεδιαστικές γραμμές, τα χρώματα και η αισθητική του brand. Μια πανομοιότυπη εικόνα σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας και προβολής, ενισχύει την αναγνωσιμότητά σας από τους εν δυνάμει πελάτες σας.

•Εμπειρία χρήστη

Ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας πρέπει να προσφέρει στον χρήστη ευχάριστη και εύκολη εμπειρία πλοήγησης. Αυτός είναι και επονομαζόμενος σχεδιασμός UX (UX Design).

Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επισκεπτών σας.
Κατά συνέπεια, η εύρεση και η πρόσβαση σε αναζητούμενες πληροφορίες πρέπει να είναι εύκολη και γρήγορη για τους χρήστες. Μια κατανοητή και πλήρως λειτουργική ιστοσελίδα, αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για την αύξηση της επισκεψιμότητά της.

•Γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης

Η ταχύτητα φόρτωσης  μιας ιστοσελίδας είναι πολύ σημαντική καθώς από αυτή εξαρτάται η παραμονή του χρήστη σε αυτή. Η διαφοροποίηση μερικών δευτερολέπτων στην ταχύτητα φόρτωσης, αυξάνει τον κίνδυνο αποχώρησης του χρήστη.

Για παράδειγμα, διάφορες έρευνες της google έχουν δείξει ότι το 53% των χρηστών που χρησιμοποιούν φορητές συσκευές για την περιήγησή τους, εγκαταλείπουν μια ιστοσελίδα που φορτώνει σε χρόνο μεγαλύτερο των 3 δευτερολέπτων.

•Συμβατότητα με φορητές συσκευές

Η χρήση των φορητών συσκευών (laptop, smartphone) έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Προκειμένου η ιστοσελίδα μας να εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε, θα πρέπει να είναι πλήρως λειτουργική και προσβάσιμη και από αυτές τις συσκευές. Κατά συνέπεια ο σχεδιασμός της θα πρέπει να πραγματοποιείται με βάση τις αρχές του responsive design, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η αυτόματη και αψεγάδιαστη προσαρμογή της εμφάνισης της ιστοσελίδας σε οποιαδήποτε φορητή συσκευή.

•Blog και χρήσιμο περιεχόμενο

Ένα χαρακτηριστικό που κάνει τις ιστοσελίδες να ξεχωρίζουν είναι η ύπαρξη χρήσιμου περιεχομένου σε αυτές. Η θεματολογία αυτού του περιεχομένου μπορεί να σχετίζεται με την επιχείρηση, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της κ.α. Σκοπός είναι η αναλυτικότερη ενημέρωση του χρήστη και η δημιουργία χρήσιμου περιεχομένου, για τη διευκόλυνση εντοπισμού της από τις μηχανές αναζήτησης. Η παραπάνω διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα την κατάταξη των σελίδων, που περιέχουν το παραπάνω περιεχόμενο, υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το χρήσιμο περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας μπορεί να βρίσκεται καταχωρημένο είτε στις εσωτερικές σελίδες της, είτε με την μορφή άρθρων στην ενότητα blog.

•Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησης (SEO)

Κατά τη διάρκεια κατασκευής μιας ιστοσελίδας, θα πρέπει να πραγματοποιείται και η βελτιστοποίησή της για να είναι φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης. Οι λεγόμενες τεχνικές SEO  είναι αυτές που θα βοηθήσουν την ιστοσελίδα σας να πετύχουν υψηλή λειτουργικότητα και ενίσχυση της κατάταξής της στα αποτελέσματα αναζήτησης της google.

Η αναζήτηση λύσης σε ένα καθημερινό μας πρόβλημα, πραγματοποιείται όλο και συχνότερα μέσω των μηχανών αναζήτησης. Στην εμφάνιση, κατά προτεραιότητα, των υπηρεσιών της επιχείρησής σας ως αποτέλεσμα σε μια αναζήτηση, συντελούν οι τεχνικές SEO.

Η ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής ιστοσελίδας αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για κάθε επιχείρηση ή οργανισμό στην ψηφιακή εποχή. Όμως, με τη σωστή προσέγγιση και την εφαρμογή των βασικών χαρακτηριστικών μιας αποτελεσματικής ιστοσελίδας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό εργαλείο που θα προσελκύει το κοινό μας, θα αυξάνει την ορατότητά μας και θα ενισχύει την επιτυχία της επιχείρησής μας. Από τον σχεδιασμό και την ευχρηστία μέχρι την ταχύτητα φόρτωσης και την αναζητησιμότητα, τα χαρακτηριστικά μιας αποτελεσματικής ιστοσελίδας παίζουν ζωτικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων μας. Επενδύοντας σε μια εξελιγμένη ιστοσελίδα, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια θετική εμπειρία για τους επισκέπτες μας και να κατακτήσουμε την αγορά. Είναι η στιγμή να αναβαθμίσετε την ιστοσελίδα σας και να αναδείξετε το δυναμικό της σε έναν ανταγωνιστικό ψηφιακό κόσμο.

Ξεκινήστε ένα project σήμερα!

Συμπληρώστε τη φόρμα και η ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.

Στείλτε μας email [email protected]
Ή καλέστε +30 210 300 1787
                          +30 2311 111 901